Memòria econòmica

Redacción

“L'any 2015 l'economia catalana ha presentat el millor balanç des del 2007 gràcies als èxits de la seva internacionalització". Aquesta és una de les principals conclusions de la Memòria Econòmica de Catalunya 2015, dirigida per la Cambra de Comerç de Barcelona que  es va presentar el passat dia 16 de juny  i que enguany  s'ha dedicat monogràficament a analitzar la internacionalització de l'economia catalana.

 


Catalunya creix més del doble que la zona euro i també està entre les comunitats que lideren el creixement a l'Estat espanyol.

 


Aquest any s'han assolit nous rècords en variables com les exportacions de béns i serveis, el nombre d'empreses exportadores, la inversió estrangera o el nombre de turistes estrangers. Són variables que posen de relleu la importància del component exterior en la recuperació econòmica de Catalunya.

 


La Cambra de Comerç de Barcelona és molt conscient que la Internacionalització ha estat puntal però molt important per a la millora de la nostra economia i, per això, des de sempre ha estat al costat de les empreses. Programes per a la iniciació  o per si heu fet alguna exportació i voleu obrir nous mercats. Programes que ara són subvencionats i que valen molt la pena. Us fem una Diagnosi real de la vostra empresa, on sou, qui sou i els vostre punts forts i febles. Un tècnic us acompanya i assessora mirant mercats idonis segons els vostre productes i mirant els canals adequats per entrar-hi.

 


També amb l’organització de Missions Comercials a diferents països, viatges de prospecció d'un grup d'empreses al país escollit, que inclou una agenda individualitzada de contactes empresarials i una sèrie d'activitats per intercanviar experiències amb empreses i organismes locals i detectar noves oportunitats de negoci i on fer una radiografia de mercat i analitzar les oportunitats de negoci reals in situ.

 


Si us animeu, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres! Som a la Masia de Can Lledó a Mollet del Vallès.

 

Edicions locals