La formació professional, la clau a noves sortides laborals

EMFO

Moltes vegades, per trobar feina, no n’hi ha prou en buscar-la sinó que hem de decidir si fem un pas més per aconseguir obrir-nos noves portes. Una de les eines que oferim a EMFO per ajudar-te a orientar la teva situació laboral i millorar-la són els cursos de formació ocupacional adreçats a persones en situació d’atur.

Enguany, des d’EMFO s’han sol·licitat diferents itineraris formatius adreçats a persones en situació d’atur, pendents d’atorgament, que ofereixen la possibilitat de reciclar-se, o en altres paraules, actualitzar els coneixements formatius i les competències que ja tenim adquirides.

A més, per tal de consolidar i posar en pràctica els coneixements adquirits, la formació ocupacional t’ofereix la possibilitat de realitzar pràctiques no professionals. I un cop finalitzat el curs, s’obté un certificat de professionalitat que acredita els coneixements que has adquirit.

Per l’Agustina Palomino, que va realitzar el certificat de professionalitat d’Activitats auxiliars de comerç, realitzar les pràctiques a la botiga La Balear  va ser “una experiència molt positiva” perquè “em va permetre aplicar els nous coneixements adquirits, aprendre una nova feina i a més, em van contractar per realitzar suplències”. Tot i que ara “torno a estar a l’atur però estic buscant feina relacionada amb l’atenció al client”.

L’Agustina afirma en que “una bona formació és bàsica per trobar noves feines” però també “fer les pràctiques per agafar experiència laboral”. I insisteix en fer una crida a les empreses “perquè facilitin l’oportunitat de fer pràctiques ja que és on s’aprèn més”.

Les famílies professionals que s’han sol·licitat sobre les quals EMFO oferirà formació el proper any són (pendent d’atorgament):  

  • Administració i finances
  • Comerç/vendes/logística
  • Electricitat/electrònica
  • Forestal
  • Idiomes:Anglès
  • Idiomes: rus bàsic
  • Programació informàtica
  • Serveis socioculturals i atenció a les persones

Si t’interessa, vine a EMFO i apunta’t perquè aviat començaran! També pots consultar els itineraris formatius que engloba cada família professional a la pàgina web www.emfo.cat a l’apartat Forma’t / Cursos de llarga durada.

Per a més informació, vine’ns a veure al C/ Riera, 7, truca’ns al 930185476 o envia’ns un mail a [email protected]

Edicions locals