Tal com som

Meritxell Humbert

Enguany les Dones Ara Mollet volem fer especial menció a la celebració dels 48 anys d'una revolució que va començar el 28 de juny de 1969 amb els fets de Stonewall. Fets que van marcar l'inici de la lluita per l'alliberament gai ara englobat en el col·lectiu LGBTI. Les DAM creiem que la lluita LGBTI està molt lligada a la lluita feminista, que no és altra que la lluita per la plena igualtat.

També es commemora els 40 anys de la primera mostra pública de l'Orgull a l'Estat espanyol. Barcelona es va manifestar quan la Llei de Perillositat i Rehabilitació Social discriminava la diversitat sexual, de gènere i familiar.

Aquests anys de lluita no han estat fàcils però s'ha aconseguit esgarrapar drets com a col·lectiu i que el clima social sigui cada vegada més tolerant, tot i que només a una petita part del món.
Queda molta lluita davant les actituds discriminatòries, assetjaments públics i abusos en contra de la dignitat del col·lectiu. Encara avui perdura el debat sobre el perquè d'aquest dia i el sentit de la seva reivindicació-commemoració. Queda molt a fer, falta pedagogia en el jovent, tenim pendent el gran repte d'aconseguir la fi de tots els tipus de violència LGTBIfòbica... Cal estar alerta i no fer ni un pas enrere.
Com a partit tenim la voluntat de lluitar per garantir que no hi hagi cap retrocés legal i el compromís de desplegar la nostra llei 11/2014, del 10 d'octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia-
Un sistema democràtic ha d'evitar que els discursos d'odi incitant a la LGTBIfòbia no siguin maquillats de llibertat d'expressió atemptant contra el respecte a la dignitat de totes les persones, especialment de les més joves.

Hi haurà un dia sense LGTBfòbia i volem que aquest dia arribi aviat. És per això, que des de les DAM volem fer una crida: Per un món lliure per ser com som!

Edicions locals