Parlem Clar

María Carmen Moya

En primer lloc, voldria agrair-li al partit de la dreta la publicitat que fa de les mocions de Canviem Mollet, a les quals ha dedicat pràcticament tot l’espai d’opinió del que disposen a la premsa escrita local. Sembla ser que no els ha fet gaire gràcia la nostra proposta d’acabar amb els privilegis d’uns pocs (béns immatriculats per la jerarquia catòlica), així com la de rebutjar uns pressupostos generals de l’estat que perpetuen el clientelisme.

 

En segon lloc, els hi voldria recordar que la crisi econòmica, l'empobriment de la ciutadania, la precarietat laboral, la pèrdua de poder adquisitiu de les persones pensionistes, la crisi de la sanitat pública i les retallades de l'ensenyament han estat per obra i gràcia de la nefasta gestió del seu partit al capdavant del govern de l’estat. En aquest sentit, no està de més recordar-los que els 60.000 milions d’Euros que van regalar a fons perdut als seus amiguets de la banca són diners que hem perdut tots i totes.


Seguim parlant clar, tenim prop d’un 40% d'atur juvenil i mig milió de joves emigrats gràcies a les polítiques del PP. I encara n’hi  ha més: mig milió de desnonaments, 5.000 milions d’euros en retallades en sanitat i educació. Tot això sense oblidar que degut a que s’han gastat impunement la “guardiola de les pensions”, han hagut de demanar un préstec per a pagar la paga extra de juliol als pensionistes.


Però seguim parlant més clar encara, als pressupostos de l'estat vostès i els seus aliats destinen un 1,8% més per al CNI, 20.000 milions d’euros per a la sobirania de l’estat espanyol, per a que la casa del rei cobrés 21.421 euros diaris, 700.000 euros per a l’atenció protocol·lària (vaja, per canapès) i 6.000 milions d'euros per als fons reservats (per a fer que?). En que es gasten aquests diners? Mentre a l’estat hi ha un 32% de pobresa infantil, vostès han augmentat precisament un 32% la despesa en defensa. En definitiva, vostès s’estan gastant els diners de tots els ciutadans i ciutadanes en el seu Model de Societat: el de l’amiguisme i el clientelisme, el de l'amnistia fiscal. I el que es pitjor, volen per a nosaltres les engrunes que els hi sobren i que ens llencen al terra com si fóssim esclaus.

 

Per tot això, els hi demano que tinguin dignitat i no siguin els teloners del PSC a Mollet. Reconeguin la diversitat i la pluralitat dels ciutadans i ciutadanes. Obliguin al seu partit a fer que els lladres tornin els diners i vagin a la presó, per tal de donar a la ciutadania el seu legítim dret al benestar, a salaris i pensions dignes, a una sanitat i a una educació de qualitat. Nosaltres volem uns pressupostos socialment justos i equitatius per a tots i totes, no només per a uns quants, com es el cas dels seus amiguets.

Edicions locals