“Jo soc alcalde”

Sergio Mingote

SergiJa fa dies que parlem d’eleccions, de llistes i de candidats. Però no són unes eleccions municipals tot i que a vegades, pel que estem vivint als nostres pobles, viles i ciutats, ho pugui semblar.

A ningú se li escapa que són dies complicats per als alcaldes i les alcaldesses de Catalunya. Diguem el que diguem o fem el que fem som el blanc perfecte per a uns i per a uns altres. Sembla que aquests dies de crispació i divisió arreu del nostre país no hi ha terme mitjà, no hi ha blanc o negre, tot i que nosaltres som els màxims representants de totes les nostres veïnes i veïns, més enllà de les nostres sigles i dels nostres partits.

Jo soc de Parets i soc l’alcalde de tothom i no estriparé el meu carnet perquè el meu partit, amb el que coincideixo en moltes coses, sempre ha respectat les decisions que hem pres com a formació en l’àmbit local. I en aquesta ocasió hem dit NO a la DUI, NO al 155 i NO a l’encarcerament dels nostres polítics. Ho torno a repetir i ho poso novament per escrit per si algú encara no s’hi ha assabentat o algú ha volgut desinformar-lo. Aquesta és l’única realitat i la veritat de tot plegat.

Dit això i tenint en compte les difamacions, els insults, les pancartes contra la meva persona, les pintades, les amenaces, les mentides i un llarg etcètera que he hagut de patir, aprofito per obrir un debat per protegir els alcaldes i alcaldesses davant aquests atacs tant injustos i indiscriminats, només amb la intenció de desgastar-nos electoralment i a títol personal.

Un alcalde, tot i representar unes sigles, no sempre té perquè actuar seguint les directrius del seu partit. Si no, quin és el nostre paper als ajuntaments? Som els simples transmissors de polítics que no viuen la realitat dels nostres pobles, viles i ciutats?

El mateix passa en les relacions entre el PSC i el PSOE. Crec que ara, més que mai, caldria concretar i redefinir les relacions entre tots dos partits perquè ningú pugui afirmar, per exemple, que el PSC ha estat còmplice del 155 quan el nostre únic senador, l’expresident José Montilla, no va anar a votar la seva aplicació al Senat.

Dit això, a Parets vull agrair un cop més a la majoria de la nostra ciutadania i a la meva agrupació per ser un exemple i referents també en aquests moments tan difícils i excepcionals.

Jo vull poder fer d’alcalde, no de candidat a les eleccions del proper 21-D, ja que a vegades ho sembla pel paper protagonista que alguns em volen donar.

Vull que les meves veïnes i veïns m’avaluïn per la gestió del nostre poble, pels compromisos adquirits i pel seu grau de compliment.
Vull que les paretanes i els paretans comprovin què hem fet i què hem dit més enllà del que alguns puguin dir que hem dit o que hem fet.
Vull que tingueu en compte perquè Parets és referent en esports i en cultura, en educació i en economia i indústria, en creació d’ocupació i en bones pràctiques polítiques locals.

Molts projectes veuran la llum aviat. Vull poder fer d’alcalde del meu poble més enllà de si he estat més o menys vehement o més o menys crispat. Ja sabeu que, sovint, el millor crit és el que no es dóna i el millor gest és el que no es veu. Més enllà de les paraules hi ha les accions, les certeses i les realitats.

Estic molt tranquil i satisfet i només us demano disculpes per algunes coses que podeu llegir o escoltar criticant el nostre poble i la meva persona i que no goso a desmentir perquè crec, sincerament que no paga la pena perdre el meu temps ni el de les meves companyes i companys. Tampoc el temps dels treballadors municipals. Ja ho desmentirem tot quan i a on toqui.

Ara toca treballar pel nostre poble i no perdre ni un minut en les coses que no són importants, ja que per això em vau triar i és d’això que us haig de retre comptes.

Vosaltres sou el més important i la nostra prioritat.

Visca Parets i la seva gent!

Edicions locals