Què puc fer si m’inscric a Garantia Juvenil?

EMFO

La iniciativa europea “Garantia juvenil” és un paraigües que engloba molts serveis adreçats a joves de 16 a 29 anys que no estudien ni treballen. Alguns d’aquests els estem desenvolupant a l’Empresa Municipal per a la Formació Ocupacional i l’Ocupació de l’Ajuntament de Mollet del Vallès. Aquests tenen com a objectius principals la inserció laboral dels seus participants i/o el retorn al sistema educatiu reglat. Però la Garantia juvenil n’ofereix de diferents. Us ho expliquem a través de dues experiències.

Un primer exemple n’és en Ricardo Villena, un jove emprenedor. En Ricardo va anar a una gestoria “a donar-me d’alta d’autònoms per poder engegar el meu propi negoci”. Però “des de la mateixa gestoria em van adreçar a EMFO perquè solen tenir ajudes per a joves”. I justament “va coincidir que hi havia una subvenció per a joves que es volien donar d’alta d’autònoms!”. Segons Villena: "em ve de família ser negociant i emprenedor, i ara que no tinc una feina ho vull provar". En el seu cas, va rebre el suport per part del servei de joves i d’emprenedoria d’EMFO.

Per l’Álex Ejarque, “inscriure’m a la Garantia Juvenil m’ha servit per poder iniciar en breu un contracte en pràctiques a l’administració local”. Ejarque ha estudiat un cicle formatiu de grau mitjà en administració i ens ha explicat que “ mentre faig les pràctiques laborals a Mollet continuaré estudiant”. El seu contacte amb EMFO es va iniciar “a l’estiu quan vaig anar-hi per apuntar-me a una càpsula formativa amb la meva cosina”. Dies després “em van trucar per una oferta i em van explicar la possibilitat de realitzar aquestes pràctiques”. Després d’aquesta experiència amb EMFO “hi he continuat anant per l’empatia i el suport que et donen des d’un inici”.

Si tens menys de 30 anys, busques feina, vols emprendre o  tornar a estudiar, cada dimecres a les 12.30h oferim una sessió informativa per explicar-vos les diferents opcions que tenim a EMFO per vosaltres.

Per a més informació poseu-vos en contacte amb EMFO Orienta: C/Riera, 7 de Mollet del Vallès, al 93 570 51 60, a [email protected] o visita la web www.emfo.cat

 

 

Edicions locals