Mollet, millor ciutat espanyola en eficiència energètica

Patricia del Pozo

En moltes ocasions hem sentit líders mundials negant l'evidència del Canvi Climàtic. Incomplint els acords internacionals, ja de per si de mínims, que van en el sentit de cuidar el nostre planeta, d'invertir els efectes hivernacle, de millorar l'aire que respirem, ignorant el que tothom veiem: tsunamis cada cop més devastadors, sequera més llargues, estius més insuportables, hiverns més curts...

Per això em sento orgullosa que Mollet hagi estat distingida com a millor ciutat espanyola en eficiència energètica, és un premi molt important i que ens diu que a Mollet les coses es fan bé. Que hi ha consciència mediambiental, que la nostra ciutat posa el seu gra de sorra per a ajudar al Planeta, que tenim un govern que es preocupa per les persones i la seva salut i també, molt important, que es preocupa pel futur. Perquè invertir en sostenibilitat, en millora el medi ambient i en l'eficiència energètica, és pensar en demà. És deixar una millor ciutat als nostres petits i en un temps on tothom pensa només en avui, té molt de mèrit que a Mollet, es pensi també en quin Mollet volem per demà.

Tothom ens sentim molt orgullosos de què la meitat de la nostra ciutat sigui un espai verd protegit, Gallecs. Un espai que és verd i protegit per la voluntat i la lluita de tots nosaltres. Hem de seguir en aquesta línia, hem de mirar el futur i hem de contribuir al fet que sigui el millor possible. Només des de Mollet no podrem frenar el canvi climàtic, però podem fer tot el que estigui al nostre abast per ser un exemple per a d'altres ciutats. Perquè si els ciutadans i les ciutadanes i totes les ciutats ens hi posem, estic convençuda que aconseguirem millorar el nostre Planeta.

El 2015 Mollet ja va ser capital europea del Medi Ambient i ara té un nou distintiu en la mateixa línia, així que només puc afegir que, enhorabona Mollet i endavant!

Edicions locals