Els joves també emprenen!

EMFO

La imatge d’un ballarí movent-se a ritme de música, al mig de la Rambla, una tarda d’hivern, envoltat de curiosos,... ens transporta cap al món de l’espectacle, del teatre,...Però el que segur que ningú ha pensat és que aquest xou està relacionat amb una cosa tant complexa com un estudi de mercat. Ho hem encertat?

 

Tot aquest muntatge tant atrevit el van organitzar dos germans emprenedors, en Gabriel i en Lukas Gevatter de Sant Fost de Campsentelles, per poder parar la gent i poder-los fer una enquesta sobre el negoci que volen muntar. En concret, segons en Lukas “volíem saber el gènere dels vianants curiosos, els seus hobbies, conèixer si comprarien o no el seu producte, entre altres”. La resposta de la gent que es va parar a veure l’espectacle i responia l’enquesta va ser positiva “perquè volien saber de què anava tot allò” afirma en Lukas.

 

Per ser joves, poc més de 20 anys, tenen moltes ganes d’organitzar activitats per donar a conèixer el seu negoci, i sobretot, de fer-ho bé. A més, estan motivats i disposats a tot per aconseguir el seu somni: crear la seva pròpia empresa de venda de preparats alimentaris fàcils de cuinar per a públics concrets, principalment per esmorzar, darrera el nom de “Tropikcal”.

 

Com a anècdota, ens han explicat: “quan teníem 10 i 12 anys compràvem amb previsió material per muntar braçalets i els fèiem. I quan arribava l’estiu i anàvem de càmping, buscàvem el  millor lloc per vendre’ls. I recuperàvem la inversió amb escreix!”.

 

Per emprendre “no cal estudiar màsters o carreres d’empresa o màrqueting, sinó que cal especialitzar-se en un tema que t’apassioni perquè quan creïs la teva empresa puguis tirar-la endavant”. En el cas d’en Gabriel i en Lukas han estudiat pastisseria i dietètica i nutrició respectivament. Per ells, el món necessita canvis, i “estem aquí gràcies a persones que han decidit arriscar en benefici propi, però també per ajudar als altres”.

 

Si estàs interessat en obrir el teu propi negoci, tinguis l’edat que tinguis, contacta amb EMFO:c/Riera, 7 1ª planta, 93 570 51 60, [email protected] o www.emfo.cat

Edicions locals