La formació i l’experiència són claus per trobar feina!

EMFO

Els joves que tenen la ESO i continuen estudiant, tenen clar que la formació és molt important per trobar una feina. Però tot i tenir-la, es troben que les empreses els demanen experiència laboral i no en tenen. Per aquest motiu, el programa Fem ocupació per a joves (FEM) és una eina que facilita la contractació laboral de joves amb l’objectiu que adquireixin bagatge professional i rebin formació especialitzada pel lloc de feina que ocuparan.

 

Una de les joves que ha accedit al FEM és la Camila Arce. La Camila té la ESO però no va poder finalitzar un cicle formatiu de grau mitjà (CFGM). Tot i així “com que tenia molt clar que volia treballar en el sector administratiu, vaig realitzar un certificat de professionalitat d’activitats administratives en relació al client a EMFO”. Aquest curs “em va permetre realitzar pràctiques en una empresa i poder accedir al programa FEM”. Des de fa 2 mesos “estic treballant a l’empresa Gramepiso de Sant Fost de Campsentelles i estic molt contenta!”. A més, “el meu cap em dona molta flexibilitat per poder assistir a la formació del FEM”. L’objectiu de l’empresa “és contractar-me perquè no busquen personal temporal”.

 

En Raúl Esteban, participant del FEM, ens explica que “vaig acabar un CFGM en telecomunicacions, però quan vaig accedir al superior d’electromedicina no em va agradar i ho vaig deixar”. Aleshores “vaig decidir anar a EMFO per buscar feina, i va ser allà on vaig entrar en un curs per formar-me com a auxiliar de cuina i poder realitzar pràctiques en una empresa”. Com que “ara tinc experiència laboral, he entrat al FEM i des de fa un mes estic treballant al restaurant Manjari de Mollet”.  I en paral·lel “estic formant-me en nutrició i prevenció de riscos laborals”. A nivell laboral “he decidit que vull continuar treballant com a cuiner”. 

 

Per a la Camila i en Raúl, les portes al món laboral s’han obert i treballen perquè no se’ls tanquin! Vine a EMFO i obre’t les teves: c. Riera, 7 1ª planta, 93 570 51 60, [email protected] o www.emfo.cat

Edicions locals