La tensió que alguns volen

Jesus M. Carrasco

Mirar cap a una altra banda no serveix de res. L’augment d’episodis de violència dels darrers mesos i el presumpte clima de confrontació que determinats sectors estan intentant crear per motius purament ideològics, han trobat en l’ambient d’impunitat generat pel govern del PP el seu millor caldo de cultiu .

Episodis com la recent agressió a un membre del CDR de Parets, l’atemptat feixista d’aquesta setmana contra el Casal Gironí El Forn, o les amenaces de mort a dos membres de la CUP de Canet, són una bona mostra de l’intent de determinats actors polítics de tensionar la convivència i arrossegar el moviment republicà fora del camí que ha  pres decididament, el de la democràcia i la no-violència.

A Mollet, tot i que sense arribar a més, també venim registrant alguns episodis:  arrencada de llaços, cartells, pancartes o atacs a murals... i cal seguir amb atenció el tema per evitar que es produeixin agressions més greus.

Malgrat el que digui el nou i incendiari ministre d’exteriors del PSOE, Josep Borrell, totes aquestes expressions de violència són minoritàries i no són producte de cap mena d’enfrontament civil entre partidaris d’una o altra identitat nacional. Tanmateix cal aïllar-les entre tots per evitar que generin un conflicte més important i respondre tant des de la societat civil com des de les institucions amb fermesa, més democràcia i més drets polítics i socials.

Per fer això, necessitem en primera instància acabar amb el clima d’impunitat que per als agressors, ha regnat fins ara. I  el Govern de l’Estat i els seus aliats repressius han de deixar d’emparar aquests fets, per activa o per passiva, obviar l’actuació policial, manipular la informació o culpabilitzar les víctimes. Foragitar les actituds feixistes de les nostres places i dels nostres carrers i respectar la lliure expressió de la pluralitat política de la nostra societat és una condició indispensable per a garantir un necessari clima de convivència que respecti els nostres drets polítics i socials, individuals i col·lectius. I això depèn de totes i tots nosaltres. Ni una agressió més.

Edicions locals