Governant mirant als ulls a les persones

Patricia del Pozo

Per fi parlem d’altres coses. Per fi podem tornar a il·lusionar-nos amb un govern que afronta els problemes reals i que governa mirant als ulls a les persones. Ja era hora que la política es tornés a posar en valor pel que fa i no pel que diu o deixa de dir.

Els pressupostos que ha presentat el govern de Sánchez, són il·lusionants. No retornen tots els drets que ens han tret, però ja marquen el camí per a recuperar-los. Fins fa poc havíem de patir  com es justificaven: les amnisties fiscals per aflorar diners en negre dels rics, que els nostres drets es rebaixessin constantment, que existissin treballadors que tenen feina però que no arriben a final de mes, que les persones i els nostres problemes no eren ni urgents ni necessaris.

El govern dels millors, el govern de Pedro Sánchez, ha demostrat que si hi ha ganes, capacitat i intenció, es poden fer les coses d’una altra manera i per aquest motiu: es pot apujar el salari mínim a 900 €; Es poden revaloritzar les pensions; Es pot apostar per la llei de la Dependència; Es pot lluitar contra el frau fiscal; O es pot caminar cap a una societat més igualitària, igualant també el permís de paternitat al de maternitat, entre moltes d’altres mesures.

L’acord entre els partits d’esquerres que estem coneixent és per un Estat Social, que blinda l’estat del Benestar, que posa l’èmfasi en el treball digne i que recolza a les famílies, que ens encaminen cap a una amb més presència i participació de la dona i que aposta per la conciliació. Que proposa una nova fiscalitat perquè puguem enfortir el nostre Estat del Benestar. Que aposta per la ciència i la innovació, que es preocupa pel canvi climàtic i ens vol preparar per fer la transició energètica i que sap que cal fer mesures per evitar l’especulació amb l’habitatge.

 Ara la pilota està al sostre de la resta de partits, i jo els demanaria que deixessin de banda les discrepàncies i que pensin en les persones, ara és el moment de fer un pas endavant i ser valents. És increïble que per poder pujar el salari mínim alguns partits vulguin fer xantatge partidista amb temes que no tenen res a veure amb els pressupostos, quan hi ha molts altres llocs i espais on el poden fer. Crec que haurien de tenir en compte, quan porten un No per endavant, que aquests pressupostos ens beneficien a tots i totes, votem el que votem i que cal posar fil a l’agulla per recuperar el nostre Estat del Benestar i tornar-lo a posar com una prioritat.

 

 

Edicions locals