Reforma de Vínzia: intencions del s.XXI en un projecte del s.XX

Responsable de mobilitat i urbanisme de Mollet Opina

Recentment, l'Ajuntament de Mollet del Vallès ha fet conèixer que en breu s'iniciaran les obres de reforma del tram restant del carrer Gaietà Vínzia.

Gràcies a la primera fase, podem intuir-ne el resultat: voreres més amples, menys mobiliari, alguns arbres i un carril de circulació per a vehicles; elements propis més propis d'un projecte del segle passat.

La intenció, apunten des del consistori, és donar prioritat al vianant i crear passeig continu sense desnivells, però, per desgràcia, aquest model de carrer segueix arraconant les persones a les voreres per molt que el carrer es talli divendres i caps de setmana.

Una plataforma única i prioritat invertida haurien generat un espai de major ús de vianants i dinamització comercial, ja que no caldria anar a creuar en un pas de vianants o salvar el desnivell de les vorades encara que aquest es redueixi, sobretot per a persones amb mobilitat reduïda.

D'altra banda, un projecte del segle XXI hauria d'haver contemplat un eix més verd. El projecte actual té un resultat molt «dur» i propi dels 90. Tota la vegetació es limita a arbres inserits en escocells petits i durs, de pedres que acaben deixant-se anar. Podria haver-se optat per col·locar jardineres amb bancs i haver dotat així el carrer de més plantes i seients.

La combinació d'una plataforma única i jardineres podrien haver configurat dues fileres on podrien haver-se situat les terrasses, donant així un aspecte molt més organitzat de l'espai situant tots els elements de mobiliari de manera ordenada i no dispersa.

El resultat final, malgrat ser una millora evident, quedarà lluny d'haver posat realment al dia aquest eix tan important de la ciutat i complir aquestes voluntats que hi ha des de l'Ajuntament.

Edicions locals